4.3°
Temperatur
5
m/s
V
Medelvind
9
m/s
V
Byvind
0.12
m
Vattennivå (RH2000)

Svecon Freight AB bygger nytt magasin och utökar lagringskapaciteten i Gävle Hamn

Svecon Freight AB är en av aktörerna i Gävle Hamn och sysslar framförallt med spedition och fartygsklarering i systerföretagen Gävle Skeppsklarering AB och Andersson & Lundqvist AB. Daniel Berglind sitter som VD för alla bolagen och har gjort det sedan 2013 då han tog över företagen efter sin pappa Bertil Berglind.
 
Bertil Berglind startade företaget 1979 och var en av dem som först introducerade containerfrakt till norrlandskusten. Det anrika Gävlespeditionsföretaget, Andersson & Lundqvist, lades till familjeföretaget 2003. 2006 var de med och startade Gävle Containerterminal som sedan såldes till Yilport, som är terminaloperatörer i hamnen idag.
 
2013 var det dags för Bertil att kliva av och sonen Daniel att ta över. Idag är de nio stycken som jobbar på företaget och de har sina kontor strax utanför hamnområdet.
 
”Vi är ganska olika, pappa och jag, men vad jag framförallt tagit med mig från hans tid är att vara nära kunden och deras gods. Att känna godset och finns där för smarta transportlösningar och stöttning”.
 
Något annat som Daniel tror starkt på är att återinvestera mycket av vinsten för att ha en stabil grund att stå på. Magasin är en bra resurs i transportindustrin menar han. Sedan tidigare äger företaget tre magasin som tillsammans kommer upp i 6000 m2, samt att de hyr 5100 m2 magasin av Fredriksskans hamnmagasin. Just nu håller de på att bygga ytterligare ett magasin på 2800 m2 som ska stå klart nu i mars.
 
”Vi trivs bra i Gävle Hamn då det inte känns så toppstyrt. Det finns utrymme för flexibilitet och dialog” avslutar Daniel.