15.8°
Temperatur
1
m/s
NO
Medelvind
3
m/s
NO
Byvind
0.07
m
Vattennivå (RH2000)

Officiell invigning av Containerships nya kortsjölinje i Gävle hamn

Tillsammans med Containerships, CMA CGM Group och Yilport samlades vi för att fira den nya kortsjölinjen som helt nyligen etablerades i Gävle hamn. En ny linje som förbinder Gävle hamn med de nedre baltiska hamnarna i Klaipeda och Gdynia samt till de tyska hamnarna Bremerhaven och Wilhelmshaven.

”Vi är väldigt glada över att se utvecklingen av nya containerlinjer som kommer främja sjöfarten inom Europa. En viktig utveckling för Gävle hamn. Det öppnar upp för nya möjligheter och förbättrar tjänsterna och effektiviteten för såväl regionala som nationella kunder” sade Natalie Gerami Wallner, Marknads- och affärsutvecklingschef, Gävle Hamn AB.

En viktig del i Gävle Hamn AB:s arbete är att följa upp den nationella godstransportstrategin. För att kunna nå klimatmålen behöver vi arbeta för att flytta transport av gods från väg till järnväg och sjöfart. Genom att etablera nya linjer tillförs ny kapacitet och ökar möjligheten till en sådan överflytt.

Med på invigningen var bland annat Björn Garberg, Nationell Sjöfartssamordnare på Trafikverket, som talade om förutsättningarna för att etablera det som kallas för Gröna Sjöfartskorridorer, det vill säga linjer med fartyg som kan drivas av gröna bränslen.  

”Att ställa om till en fossilfri sjöfart är en viktig pusselbit för att nå klimatmålen,” sade Björn Garberg

Stort tack alla deltagare – och varmt välkommen Containerships och CMA CGM till Gävle hamn!

Containerships fartyg AILA vid kaj i Gävle hamn. Foto: Stefan Hessman
Natalie Gerami Wallner, Marknads- och affärsutvecklingschef Gävle Hamn AB, önskar Containerships och CMA CGM varmt välkomna till Gävle hamn.
Björn Garberg, Nationell sjöfartssamordnare på Trafikverket, talade om gröna sjöfartskorridorer.

Utforska hamnen med hela familjen

Gratis buss, rälsbuss- och båtturer till hamnområdet. För små sjörövare finns teater, ansiktsmålning och fiskdamm. Testa vår ham(n)burgare! Ingen landkrabba ska behöva gå hungrig. Utforska hamnens framtida innovationsarbete, lyssna på föredrag och se fotoutställning. Det bjuds på nygräddade kanelbullar, tårta, godis och lokalt kaffe.