9.9°
Temperatur
0
m/s
NO
Medelvind
1
m/s
NO
Byvind
0.18
m
Vattennivå (RH2000)

Kontrollstation för hantering av livsmedel på plats i Gävle hamn

Nyligen genomfördes slutbesiktning av Gävle hamns kontrollstation, som är den nordligaste i Sverige som hanterar livsmedel.

Gävle hamn blir nu en av få platser i Sverige som kan utföra dessa kontroller av animalisk och vegetabilisk import av livsmedel till Livsmedelsverket (liknande kontrollstationer finns även på Arlanda flygplats, i Göteborgs hamn, Helsingborgs hamn och Norviks hamn). 

Livsmedelsverkets mål med regelverket för import är att upptäcka och utesluta varor som kan vara en risk för människors och djurs hälsa.

Slutbesiktningens fick godkänt resultat, nu återstår några mindre detaljer med anläggningen som ska färdigställas innan den är redo att hantera importerade varor i juli.

Utforska hamnen med hela familjen

Gratis buss, rälsbuss- och båtturer till hamnområdet. För små sjörövare finns teater, ansiktsmålning och fiskdamm. Testa vår ham(n)burgare! Ingen landkrabba ska behöva gå hungrig. Utforska hamnens framtida innovationsarbete, lyssna på föredrag och se fotoutställning. Det bjuds på nygräddade kanelbullar, tårta, godis och lokalt kaffe.