13°
Temperatur
2
m/s
S
Medelvind
4
m/s
S
Byvind
-0.23
m
Vattennivå (RH2000)

Containerships etablerar ny linje för kortsjötrafik i Gävle hamn

Från och med november 2022 kommer Containerships att förbinda de nedre baltiska hamnarna i Klaipeda och Gdynia med Gävle hamn samt erbjuda nya förbindelser till de tyska hamnarna Bremerhaven och Wilhelmshaven. Det nya erbjudandet kommer att bestå av 40′ och 45′ pallbreda containerlösningar från Klaipeda till Gävle hamn och från Gävle hamn till Gdynia utan omlastning. Till och från Gävle erbjuder de dörr leveranser med lastbil eller järnväg & lastbil över hela Sverige. De pallbreda containrarna erbjuder samma lastyta som en trailer – 33 EU-pallar! Dörr till dörr transport med lägsta möjliga miljöpåverkan.

Containerships är ledande inom intraeuropeisk multimodal transport och har ett stort nätverk av förbindelser över Europa och Marocko. Erbjudandet består av både standard och kundanpassade containrar och logistiklösningar. Till sitt förfogande har de den största flottan av LNG-drivna fartyg inom europeisk kortsjöfart. Containerships fokuserar på hållbarhet och innovation i alla delar av försörjningskedjan och var den första europeiska aktören som använde LNG som huvudsaklig bränslekälla genom hela transporten. De är en del av CMA CGM Group, sysselsätter 1200 personer över 33 kontor i Europa och Marocko, driver 25 maritima linjer, 13 järnvägslinjer och 700 egna lastbilar.

Utforska hamnen med hela familjen

Gratis buss, rälsbuss- och båtturer till hamnområdet. För små sjörövare finns teater, ansiktsmålning och fiskdamm. Testa vår ham(n)burgare! Ingen landkrabba ska behöva gå hungrig. Utforska hamnens framtida innovationsarbete, lyssna på föredrag och se fotoutställning. Det bjuds på nygräddade kanelbullar, tårta, godis och lokalt kaffe.