9.3°
Temperatur
0
m/s
NO
Medelvind
1
m/s
NO
Byvind
0.18
m
Vattennivå (RH2000)

Gävle hamn först ut att hantera rekordstora vindkraftblad

Gävle hamn har blivit en väl etablerad hamn vad det gäller hantering av vindkraftverk. Nu har hamnens terminaloperatör YILPORT Gävle hanterat de längsta vindkraftsbladen hittills.

Gävle hamn är en av de första hamnarna i Sverige att ta emot fartyg lastat med vindkraftsblad på 84 meter. De rekordlånga bladen tillhör vindkrafverk som vanligtvis installeras offshore, men som nu kommer att installeras på land i Sverige.

– Det är väldigt spännande att vi får möjligheten att vara en av de första hamnarna att hantera dessa blad. Det är ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb tidigare och byggt upp en bra relation med kunden, säger Jörgen Flank, terminalchef på YILPORT Gävle.

Utforska hamnen med hela familjen

Gratis buss, rälsbuss- och båtturer till hamnområdet. För små sjörövare finns teater, ansiktsmålning och fiskdamm. Testa vår ham(n)burgare! Ingen landkrabba ska behöva gå hungrig. Utforska hamnens framtida innovationsarbete, lyssna på föredrag och se fotoutställning. Det bjuds på nygräddade kanelbullar, tårta, godis och lokalt kaffe.