Meny
Gävle Hamn - Jobba hos oss

Jobba hos oss

Sverige är beroende av sjöfart. Hela 90 procent av de 200 miljoner ton gods som importeras och exporteras fraktas via fartyg. Att arbeta i en av Sveriges största hamnar är mycket speciellt. Dels tack vare att vi är en viktig förbindelse ut till hela världen, och dels för att sjöfarten är så viktig för näringslivet och dess konkurrenskraft.

Lediga tjänster:

IT-samordnare

Är du en initiativtagande och driven person som gillar IT-frågor och som vill vara med i Gävle Hamns utveckling?

Vill du arbeta i ett spännande kommunalägt bolag med 33 st anställda som har ett viktigt och stort samhällsuppdrag?

Då är du välkommen att söka till oss!


Gävle Hamn skapar nu en helt ny tjänst, en roll där du ansvarar för IT-relaterade frågor och har stora möjligheter att påverka och vill med oss driva Gävle Hamns fortsatta utvecklingsarbete

Om arbetsplatsen

Gävle hamn är hjärtat för import och export i Mellansverige och södra Norrland. Här finns ostkustens största containerterminal och i energihamnen hanteras bl a allt flygbränsle till Arlanda. Inom hamnområdet finns ett 40-tal olika bolag etablerade. Gävle Hamn AB ägs av Gävle kommun och har uppdraget att förvalta och utveckla mark och infrastruktur, styra trafiken på land och vatten, svara för energihamnens drift samt verka för god säkerhet och en hållbar hamn. Vi är 33 st engagerade medarbetare med höga ambitioner och bred kompetens. Gävle Hamn har en bra företagskultur och vi bryr oss om varandra. Vi jobbar kontinuerligt med våra värdeord; glädje, respekt, samarbete och ansvar.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-samordnare ingår att stötta, samordna, projektleda och utveckla Gävle Hamns IT-frågor samt att ansvara för och sköta den dagliga driften kopplat till IT. Arbetsuppgifter är bland annat att vara IT-representant och ansvarig i IT-projekt samt projektleda införande av nya system. Som IT-samordnare kommunicerar, samverkar och stödjer du i b.la användarfrågor, konto- och behörighetshantering, systemuppdateringar och är kontaktperson gentemot Gävle kommuns IT. Du driver också utveckling av tekniska lösningar kopplat till verksamhetens behov i samråd med övrig personal.

Du är samordnare för informationssäkerhet och dataskydd gällande regelverk, avtal, policys och riktlinjer. Du är även samordnaren som tillsammans med övriga medarbetare verkar för en god informationssäkerhet, ett gott dataskydd och på så sätt en hållbar och säker digitalisering. Du samverkar med andra som t.ex. säkerhetssamordnare, informationsägare, kommunarkivarie, samt kommunens dataskyddsombud och informationssäkerhetsombud. Du representerar även Gävle Hamn i olika nätverk för informationssäkerhet och dataskydd.

Du ansvarar för datorutbyten, behörigheter, beställning av telefoner mm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
- Utveckla Gävle Hamns IT-frågor
- Leda och stödja verksamheten i IT-projekt
- Samordnare för informationssäkerhet och dataskydd
- Kontaktperson gentemot Gävle kommuns IT
- Ansvarar för hantering av datorutbyten, behörigheter och telefoni mm.

Kvalifikationer

 - Högskoleutbildning 3-5 år med inriktning mot IT eller motsv.
- Några års erfarenhet inom området IT
- Du trivs i rollen där du verkar som IT-generalist och har ett helhetsperspektiv. Du arbetar självständigt, tar initiativ, är tydlig i din kommunikation, tar dig an aktiviteter utifrån verksamhetens behov och har ett prestigelöst förhållningssätt där hierarkier är irrelevanta.
- Du har god förmåga att sätta dig in i nya projekt.

Du måste gilla att växla mellan avancerade IT-relaterade uppdrag/projekt och strategiska frågeställningar kontra vardagsnära IT-frågor. Stor vikt kommer att läggas vid personliga kompetenser där vi värdesätter eget driv och där initiativtagandet är högt.
Du har en god förmåga att strukturerat och noggrant samordna, stödja och leda verksamheten i IT-frågor.

Din personlighet är en framgångsfaktor och du har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat.

Du har några års erfarenhet av att arbeta med IT, projektledning och digitalisering.
Viktigt är även kompetens som du skaffat dig genom erfarenhet från området samt projektledning och att du har arbetat med uppdrag likvärdiga denna befattning. Erfarenhet av att du har arbetet med informationssäkerhet och dataskydd är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2021-08-16
eller enligt överenskommelse.
Provanställning 6 månader med syfte att gå över i en tillsvidareanställning
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid

Ansökan

Referensnummer: C51662
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk: Ansök till tjänsten här

Kontaktuppgifter

Sandra Jonsson
HR
070 - 0826165
sandra.jonsson@gavlehamn.se

Ulrika Kruukka
Ekonomichef
070 - 0840379
ulrika.kruukka@gavlehamn.se

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryterings-processen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande tar vi endast emot ansökningar online via länk i annonsen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag
samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs om Gävle Hamns Integritetspolicy:
https://gavlehamn.se/integritetspolicy

Sveriges bästa hamn

Vår vision är att upplevas som Sveriges bästa hamn. Visionen är betydligt mer än vackra ord på papperet för oss. Vi har många förutsättningar som hjälper oss på vägen:

Gävle Hamn - Sveriges bästa hamn

Värdegrund

Tillsammans arbetar vi med att erbjuda en effektiv och långsiktigt hållbar infrastruktur för terminaloperatörer, speditörer och varuägare i hamnen. Våra kärnvärden är glädje, samarbete, respekt och ansvar. Denna värdegrund genomsyrar hur vi beter oss mot varandra, samarbetspartners och kunder, men också hur vi tar beslut och hur vi når våra mål.
Glädje:
Vi bjuder på oss själva, är hjälpsamma och visar uppskattning. Vi bidrar med positiv energi till medarbetare, kunder och partners. Vi är stolta över vårt arv och brinner för fortsatt utveckling av hamnen och Gävleborg.
Respekt:
Vi visar respekt för varandra och tar vara på de samlade kompetenserna i företaget.
Samarbete:

Samarbete är otroligt viktigt för att vi ska lyckas bli Sveriges bästa hamn. Vi bidrar med kunskap inom vårt ansvarsområde och tar ansvar för att våra respektive insatser bidrar till att utveckla hamnverksamheten. Vi stödjer varandra och bidrar till ett gott samarbetsklimat – alltid med kunden i centrum.

Ansvar:
Vi tar ansvar i de frågor som berör vår verksamhet, kunder och samarbetspartners. Ett gediget säkerhetsarbete pågår fortlöpande för att identifiera och hantera risker. Det ansvaret omfattar även miljöfrågor, där vi ser oss som en viktig partner i miljöarbetet i Gävleborg och Sverige.
Utöver detta strävar vi efter att alltid vara innovativa, öppna för nya idéer och våga utmana gamla sanningar. Syftet är alltid att göra hamnen säkrare, mer effektiv och med en så låg miljöbelastning som möjligt.