På gång

Gävle hamn har ostkustens största containerterminal – nu dubbleras den

Gävle hamn har ett unikt läge på gränsen mellan två regioner, Norrlands råvaruindustri och Mälardalens importregion. Gods går in över Gävle hamn och fraktas 90 minuter till norra Stockholm och övriga Mälardalen, utan logistiska utmaningar som trafikkaos och trängsel genom Stockholms innerstad. Ett stenkast från hamnen ligger också pappersbruk, stålindustri och sågade trävaror som exporteras över Gävle hamn och vidare ut i världen.
 

Thiele har alptoppar och pannkakssmet i Gävle hamn

Slurry används vid pappers- och kartongtillverkning som fyllmedel i arket eller för bestrykning av det samma. På Thieles fabrik ligger leran som man gör slurry av, i stora berg som ser ut som lockande alptoppar. Slurryn ett utseende av pannkakssmet.

En ny sorts mätmetod testas i Gävle hamn

En ny mätmetod av laserscanning, där man kan sätta instrumentet på ryggen, som en ryggsäck, och förflytta sig samtidigt som man mäter omgivningen, testas i Gävle hamn
 

Hur påverkar hamnkonflikten Gävle hamn?

Hamnarbetarförbundet har nu varslat om punktstrejker i flera svenska hamnar, däribland Gävle hamn.

 

Var tänker du besöka utställningen?

Vill du veta vilka produkter du kommer i kontakt med varje dag, som importerats över Gävle hamn? Vill du veta hur många arbetstillfällen Gävle hamn genererar? Vill du veta mer om hur sjöfart påverkar miljön? Besök vår utställning!

Utställning på centralstationen för ökad medvetenhet om Gävle hamn

Visste du att 530 är direkt sysselsatta och nära 7500 indirekta jobb är kopplade till Gävle hamn

Hälften av Sveriges kaffeimport går via Gävle hamn

Nu är det dags för Gävle att ytterligare stärka sin roll som Sveriges kaffestad. Det stockholmsbaserade och anrika kafferosteriet Arvid Nordquist Handelsaktiebolag importerar från och med december sitt huvudsakliga flöde av råkaffe via Gävle hamn.

Ambulerande fotoutställning för att skapa medvetenhet om Gävle hamn

Varje dag kommer du på ett eller annat sätt i kontakt med produkter som importerats över Gävle hamn. Hamnen har en avgörande roll för din ekonomi.

Nu har startskottet för nya containerterminalen gått

Infrastrukturminister Tomas Eneroth tillsammans med ägaren till Gävle hamns terminaloperatör Yilport, Robert Yuksel Yildrim, höll i startpistolen (eller kran-kontrollen).
 

En av Norra Europas största privatägda lagringsbolag...

... för kemikalie- och petroleumprodukter finns i Gävle hamn.