På gång

Hur påverkar hamnkonflikten Gävle hamn?

Hamnarbetarförbundet har nu varslat om punktstrejker i flera svenska hamnar, däribland Gävle hamn.

 

Hälften av Sveriges kaffeimport går via Gävle hamn

Nu är det dags för Gävle att ytterligare stärka sin roll som Sveriges kaffestad. Det stockholmsbaserade och anrika kafferosteriet Arvid Nordquist Handelsaktiebolag importerar från och med december sitt huvudsakliga flöde av råkaffe via Gävle hamn.

Ambulerande fotoutställning för att skapa medvetenhet om Gävle hamn

Varje dag kommer du på ett eller annat sätt i kontakt med produkter som importerats över Gävle hamn. Hamnen har en avgörande roll för din ekonomi.

Nu har startskottet för nya containerterminalen gått

Infrastrukturminister Tomas Eneroth tillsammans med ägaren till Gävle hamns terminaloperatör Yilport, Robert Yuksel Yildrim, höll i startpistolen (eller kran-kontrollen).
 

En av Norra Europas största privatägda lagringsbolag...

... för kemikalie- och petroleumprodukter finns i Gävle hamn.
 

Fartygsrelaterade avgifter för 2019 höjs inte

 Gävle Hamn AB väljer att låta fartygsrelaterade avgifter vara oförändrade från 2018, med ambitionen att kunna vara ett konkurrenskraftigt alternativ till landtransporter.
 

Byggmax lager i Gävle hamn

I Gävle hamn så är SDK shippings största och enda kund Byggmax. Alla varor som går ut till butikerna från Stockholm och norrut, lagras i Gävle hamn.

Villa Sjötorp flyttas!

Kontraktet signerat med förening för nedmontering och flytt av Villa Sjötorp.

Alla vägar bär till Gävle hamn

Under de senaste veckorna har 14 skyltar bytts ut för att förtydliga och förenkla körningen in till Gävle hamn. Närmare 1000 fordon passerar Gävle hamns grindar dagligen, så det behövs! Välkommen!
 

Från Granudden till Fredriksskans

Terminalen Granudden består av containrar och lagermagasin för pappersrullar. Pappersrullarna transporteras med tåg från Granudden via Gävle ut till Fredriksskans där de sedan skeppas ut med fartyg till olika destinationer för att bli bland annat kartonger och förpackningar.