Trafiksamordnare

Arbetsplatsbeskrivning

Gävle Hamn är hjärtat för import och export i Mellansverige och södra Norrland. Här finns ostkustens största containerterminal och i energihamnen hanteras bl a allt flygbränsle till Arlanda. Inom hamnområdet finns ett 40-tal olika bolag etablerade.

Gävle Hamn AB ägs av Gävle kommun och har uppdraget att förvalta och utveckla mark och infrastruktur, styra trafiken på land och vatten, svara för energihamnens drift samt verka för god säkerhet och en hållbar hamn. Vi är ett glatt gäng med höga ambitioner. Vi jobbar kontinuerligt med våra värdeord glädje, respekt, samarbete och ansvar vilket ger tydliga resultat i låg sjukfrånvaro och höga betyg i medarbetarundersökningar.

Tjänsten

Vi söker nu en tjänsteman som skall arbeta som Trafiksamordnare vid vårt Hamntrafikkontor, som omfattar sex medarbetare och har hand om trafikplanering, kontrollronder och löpande kundkontakter. Vissa av arbetsuppgifterna kommer att utföras i grupp men mycket av arbetstiden består av ensamarbete. Tjänsten omfattar kontinuerlig skiftgång vilket innebär tjänstgöring både dagar, helger och nätter.
Vi erbjuder Dig ett utmanande och omväxlande arbete på en stimulerande arbetsplats där trafik, gods och människor från hela världen möts. Du kommer att vara en del av en liten tajt tjänstemannaorganisation med ett komplext och spännande uppdrag. Du förväntas ta stort eget ansvar men kommer samtidigt få stor möjlighet att påverka arbetets utformning.

Arbetsbeskrivning

Som Trafiksamordnare hos Gävle Hamn AB är du ansiktet utåt. Du kommer möta alla besökare till hamnen och även ha dagliga kontakter med våra arrendatorer, agenter, mäklare, rederier, åkerier och järnvägsoperatörer.
Dina arbetsuppgifter är bl a:

  • Mottagningsservice till våra kunder och besökare vid gate samt via telefon och mail
  • Hantering av kamera- och inpasseringssystem
  • Besök till anlöpande fartyg
  • Anlöpshantering, från avisering av fartygsanlöp till fakturaunderlag via IT-system
  • Hantering av fordonsvågar via IT-system
  • Kontrollronder inom området
  • Larmhantering via IT-system
  • Fungera som Gävle Hamns tjänsteman i beredskap under nätter och helger

Kontinuerlig skiftgång vilket innebär tjänstgöring dagar, helger och nätter.

Månadslön enligt tjänstemannaavtalet Unionen, individuell lönesättning tillämpas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning. Tidigare arbete med kundkontakter är meriterande.
Du är trygg i att arbeta självständigt men har även förmågan att samarbeta med andra. Du är noggrann och strukturerad och har känsla för att se vad som behöver göras i rätt ordning.
Vi vill att du har god IT-kunskap, gärna vana av att arbeta i produktionssystem. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal och skrift, är nödvändigt.
Körkort B är ett krav.
Vid eventuell intervju skall utdrag ur belastningsregistret medtages i oöppnat kuvert.

Erfarenhet krävs.
V


Anställningens omfattning

Anställningsform: Provanställning 6 månader med syfte att gå över i en Tillsvidareanställning

Omfattning: HeltidAnsökan
Ansök senast: 2019-01-13
Referensnummer: A835141

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan här
 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Sandra Jonsson
HR
026-178850
sandra.jonsson@gavlehamn.se

Värdegrund

Tillsammans arbetar vi med att erbjuda en effektiv och långsiktigt hållbar infrastruktur för terminaloperatörer, speditörer och varuägare i hamnen. Våra kärnvärden är glädje, samarbete, respekt och ansvar. Denna värdegrund genomsyrar hur vi beter oss mot varandra, samarbetspartners och kunder, men också hur vi tar beslut och hur vi når våra mål.
Glädje:
Vi bjuder på oss själva, är hjälpsamma och visar uppskattning. Vi bidrar med positiv energi till medarbetare, kunder och partners. Vi är stolta över vårt arv och brinner för fortsatt utveckling av hamnen och Gävleborg.
Respekt:
Vi visar respekt för varandra och tar vara på de samlade kompetenserna i företaget.
Samarbete:

Samarbete är otroligt viktigt för att vi ska lyckas bli Sveriges bästa hamn. Vi bidrar med kunskap inom vårt ansvarsområde och tar ansvar för att våra respektive insatser bidrar till att utveckla hamnverksamheten. Vi stödjer varandra och bidrar till ett gott samarbetsklimat – alltid med kunden i centrum.

Ansvar:
Vi tar ansvar i de frågor som berör vår verksamhet, kunder och samarbetspartners. Ett gediget säkerhetsarbete pågår fortlöpande för att identifiera och hantera risker. Det ansvaret omfattar även miljöfrågor, där vi ser oss som en viktig partner i miljöarbetet i Gävleborg och Sverige.
Utöver detta strävar vi efter att alltid vara innovativa, öppna för nya idéer och våga utmana gamla sanningar. Syftet är alltid att göra hamnen säkrare, mer effektiv och med en så låg miljöbelastning som möjligt.