Maskinbefäl Bogserbåtarna

Arbetsplatsbeskrivning

Gävle Hamn är hjärtat för import och export i Mellansverige och södra Norrland. Här finns ostkustens största containerterminal och i energihamnen hanteras bl a allt flygbränsle till Arlanda. Inom hamnområdet finns ett 40-tal olika bolag etablerade.

Gävle Hamn AB ägs av Gävle kommun och har uppdraget att förvalta och utveckla mark och infrastruktur, styra trafiken på land och vatten, svara för energihamnens drift samt verka för god säkerhet och en hållbar hamn. Vi är ett glatt gäng med höga ambitioner. Vi jobbar kontinuerligt med våra värdeord glädje, respekt, samarbete och ansvar vilket ger tydliga resultat i låg sjukfrånvaro och höga betyg i medarbetarundersökningar.

Tjänsten

Vi söker nu ett Maskinbefäl för Bogserbåtsverksamheten, vilken omfattar två bogserbåtar (varav den ena båten står inför att bytas ut inom något år) och sex besättningsmedlemmar. Uppdraget omfattar att utföra assistanser, eskort samt isbrytning i första hand i inseglingsleden till Gävle Hamn. Som maskinbefäl skall du inneha behörighet klass III A eller högre.

Vi erbjuder Dig ett utmanande och omväxlande arbete på en stimulerande arbetsplats där trafik, gods och människor från hela världen möts. Du kommer att vara en del av en liten tajt organisation med ett komplext och spännande uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Du tjänstgör på våra bogserbåtar Grizzly och Järven där dina arbetsuppgifter bl a omfattar:

 • Regelbundna besiktningar och kontroller av utrustning och material
 • Dagligt underhåll av bogserbåtarna inklusive felsökning och avhjälpande underhåll samt lägga arbetsordnar
 • Underhållsplaner för bogserbåtarna samt planer för varvsbesök
 • Underhåll och testning av brandskydds-, säkerhets- och miljöskyddsutrustning samt genomförande av brandbekämpningsövningar
 • Arbetsuppgifter kopplat till farledsunderhållet, t ex kontroll av sjösäkerhetsanordningar
 • Skyddsronder kopplat till bogserbåtsverksamheten
 • Uppgifter kopplat till tillståndet för bogserbåtarna inklusive myndighetskontakter m m
 • Vid behov hjälpa till på däck


Kvalifikationer

Vi söker Dig som:

 • Innehar behörighet klass III A eller högre.
 • Har adekvat utbildning samt minst 5 års erfarenhet som maskinbefäl.
 • Är trygg i att arbeta självständigt men även har förmågan att samarbeta med andra.
 • Är noggrann och strukturerad och har känsla för att se vad som behöver göras i rätt ordning samt har förmågan att kunna hantera flera saker samtidigt.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
 • Har goda IT-kunskaper.
 • Har Körkort B.

Vid eventuell intervju skall utdrag ur belastningsregistret medtas i oöppnat kuvert.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Provanställning 6 månader med syfte att gå över i en Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetsförläggning: 2 veckors arbete med dygnsjour / 2 veckors vila

Tillträde: Januari 2019


Ansökan
Ansök senast: 2018-10-07
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan här
 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktperson

Sandra Jonsson
HR
026-178850
sandra.jonsson@gavlehamn.se

Värdegrund

Tillsammans arbetar vi med att erbjuda en effektiv och långsiktigt hållbar infrastruktur för terminaloperatörer, speditörer och varuägare i hamnen. Våra kärnvärden är glädje, samarbete, respekt och ansvar. Denna värdegrund genomsyrar hur vi beter oss mot varandra, samarbetspartners och kunder, men också hur vi tar beslut och hur vi når våra mål.
Glädje:
Vi bjuder på oss själva, är hjälpsamma och visar uppskattning. Vi bidrar med positiv energi till medarbetare, kunder och partners. Vi är stolta över vårt arv och brinner för fortsatt utveckling av hamnen och Gävleborg.
Respekt:
Vi visar respekt för varandra och tar vara på de samlade kompetenserna i företaget.
Samarbete:

Samarbete är otroligt viktigt för att vi ska lyckas bli Sveriges bästa hamn. Vi bidrar med kunskap inom vårt ansvarsområde och tar ansvar för att våra respektive insatser bidrar till att utveckla hamnverksamheten. Vi stödjer varandra och bidrar till ett gott samarbetsklimat – alltid med kunden i centrum.

Ansvar:
Vi tar ansvar i de frågor som berör vår verksamhet, kunder och samarbetspartners. Ett gediget säkerhetsarbete pågår fortlöpande för att identifiera och hantera risker. Det ansvaret omfattar även miljöfrågor, där vi ser oss som en viktig partner i miljöarbetet i Gävleborg och Sverige.
Utöver detta strävar vi efter att alltid vara innovativa, öppna för nya idéer och våga utmana gamla sanningar. Syftet är alltid att göra hamnen säkrare, mer effektiv och med en så låg miljöbelastning som möjligt.