Nyhetsbrev December 2018  

Nyheter från Gävle Hamn 

Vilket år det blev... och vilket år som komma skall...

Utbyggnaden av nya containerterminalen
Året inleddes med en all-time-high av volymsiffrorna på containerterminalen. Kontraktet för utbyggnaden av ostkustens största containerterminal signerades och nu i december sattes första spadtaget i marken med prominenta besökare såsom infrastrukturminister Tomas Eneroth och Sjöfartsverkets generaldirektör Katarina Norén. Nästa år kommer vi följa utvecklingen av byggnationen och även ge oss ut på en road show för att visa upp planer, utveckling, nätverka, föra dialog och svara på frågor runt om i världen. På vår hemsida uppdaterar vi senaste informationen och du kan också se utvecklingen på vår web-kamera. www.gavlehamn.se
 
Utställning om Gävle hamns vikt för dig som medborgare, miljö och arbetstillfällen
Inte bara människor i branschen har fått ta del av allt Gävle Hamn gör. Allmänheten har fått träffa oss och höra om oss på mässor, i sociala medier och nu senast genom vår ambulerande utställning som du kommer att se på ett antal centrala platser i Gävle! Utställningen handlar om miljö, arbetstillfällen och hamnens vikt för dig som individ – låter det knastertorrt? Det är en kort, koncis och rolig utställning. Vi lovar! Vår VD tyglar tex en häst från ett biltak – måste ses!
Först ut kommer utställningen vara i entrén på Gavlehov för visning på matcherna som går 21a och 28de december. Är du där så passa på att titta närmare på utställningen och träffa någon av oss som kommer vara på plats och informera under pauserna.
Tävling
Är du på någon av nedan platser på nedan tider, så håll utkik efter vår utställning – och fota och skicka bilden till natalie.gerami_wallner@gavlehamn.se! Bästa bilden av vår utställning som skickas in, kommer belönas med en tur med vår bogserbåt framförd av en av huvudpersonerna i utställningen, Kapten Ronny Gustafsson.
Sista halvan December: Gavlehov
Januari: Centralstationen
Första halvan Februari: Stadsbiblioteket
Andra halvan ferburari: Konserthuset

För följande platser är datum ej satta, men följ oss på instagram och facebook så kommer information komma löpande: Gallrian 9an, Kuturhuset, Gävle Bro, Gävle Högskola, Fjärran höjder, Valbo Köpcentrum.
Handelsdagen
Handelsdagen som vi tog fram i samarbete med Mellansvenska handelskammaren blev mycket lyckad och 28 maj nästa år är det dags igen. Denna gång kommer frågor som överflytten av gods från väg till järnväg och sjöfart diskuteras och huruvida short-sea-trafik kan vara ett bra alternativ. Även brexit och internationella handelsavtal kommer hinna diskuteras. Så ringa redan nu in 28 maj i kalender.
 
GDPR
Vi har inte varit ensamma om att stånga oss blodiga med GDPR, men har nu landat i ett ganska uppstädat register och inte alltför dålig relation med dataskyddsombudet. Och fortsatta chokladaskar kommer skickas till hen under 2019 (samt fortsatt koll på perosnuppgifter så klart). Vill du inte längre ta del av vårt nyhetsbrev, vänligen kontakta natalie.gerami_wallner@gavlehamn.se, så plockar vi bort er från listan.
Ny mark
Gävle Hamn tar nu första steget i att utveckla logistikparken som ligger i direkt anslutning till hamnområdet.  3,7 HA mark har förvärvats och kommer initialt att användas till  lagring av delar till  vindkraftverk.


 
Under 2018 hanterades delar till ca 80 vindkraftverk i Gävle hamn och nästa år förväntas denna volym att fördubblas.
 
”Vi är stolta över att vi kan fortsätta vara en hamn för vindkraftsindustrin och att vi däigenom bidrar till ren el. För varje nytt vindkraftverk som byggs pumpas ny ren el in i systemet och möjliggör att man ersätter el från kol- och gaskraftverk” säger Fredrik Svanbom, VD Gävle Hamn
 
 
Med detta önskas från oss alla till er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Vi ses och hörs igen på det nya året.
Fredrik Svanbom o co.
Följ oss gärna på: