Meny

Arkivet

Brand ombord på bogserbåt

På förmiddagen den 7 februari uppstod en brand ombord på bogserbåten Grizzly. Ingen kom till skada och branden släcktes snabbt.

Hur påverkar hamnkonflikten Gävle hamn?

Endast ett fåtal medarbetare inom Gävle hamn omfattas av strejken. De är anställda av terminaloperatör Yilport. Det kommer inte att få några större konsekvenser för hamnens kunder och driften i hamnen håller öppet som vanligt.


 

Nytt kontor i Gävle hamn

Gävle har en avgörande historisk roll för Sveriges sjöfart och var under 1800-talet Sveriges största varvs- och redarstad. Haegerstrands etablerades 1859 och är därmed ett av hamnens äldsta företag. Idag ligger huvudkontoret inne i Gävle, men nytt kontor öppnade i sommar i Gävle hamn.

Gammal tant på (torr)spa

Bogserbåten Järven är på "behandling" i Stockholm, på Stockholms reparationsvarv. Hon börjar nu går från gammal tant till välbevarad dam och på fredag börjar hon återfärden hem till Gävle hamn.
 

Handelsdagen 2018

Handelsdagen är en årligt återkommande dag som verkar som en mötesplats för inspiration, nyheter och kunskap inom Internationell handel och i år även inom Infrastrukturfrågor. I år ordnades dagen av Mellansvenska Handelskammaren i samarbete med Gävle Hamn AB som ansvarade för infrastrukturdelen.

Intresseanmälan öppen för Villa Sjötorp

Nu finns möjlighet att anmäla intresse för förvärv, nedmontering och flytt av Villa Sjötorp.
 

Brandsläckningsövning i Gävle hamn

Övningen som skedde i Gävle hamn idag var ett samarbete mellan räddningstjänst och svenska oljebolag genom SMC (Släckmedelscentralen AB). Inriktningen för en sådan här storskalig oljebrandsläckning är cisternbränder. 
 

Svecon Freight AB bygger nytt magasin och utökar lagringskapaciteten i Gävle Hamn

Svecon Freight AB är en av de cirka 40 aktörerna i Gävle Hamn. Just nu håller de på att bygga ett nytt magasin och ökar därmed varulagerkapaciteten med 2800 m2.
 

Handelsdagen 22 maj

Handelsdagen är en mötesplats för inspiration, nyheter och kunskap inom Internationell handel och i år även inom Infrastrukturfrågor.
 

Tillbakablick på elvägens invigning

Den 22 juni deltog Gävle Hamn vid invigningen av världens första elväg. Det gjorde också energiminister Ibrahim Baylan och infrastruktur­minister Anna Johansson, m.fl.