Nyhetsarkiv

Miljöaspekten viktig för ökade godsvolymer mellan Dalarna och Gävle Hamn

– Dalarna är definitivt en viktig region för oss och vi är glada över att kunna bidra till renare transporter än alternativen, berättar Fredrik Svanbom, VD på Gävle Hamn.

Ny importterminal invigd!

Höstsolen sken och Irlands ambassadör slängde skumpa på väggen här igår. Vi är glada att välkomna en ny importterminal, ett nytt godsslag och nya samarbetspartners!

TACK FÖR SENAST!

Tack alla ni som kom och gjorde Hamnens Dag till en succé!
Vi från Gävle Hamn och våra samarbetspartners är mycket nöjda med dagen! Glada besökare, vackert väder, stora båtar och maskiner och goda bullar.

Stort tack till både alla er besökare och till våra samarbetspartners!

Utforska Gävle Hamn - Hamnens dag den 10/9

Kom till oss på Hamnens dag och utforska våra åtta stora terminaler, prova på att jobba som kranförare högt ovanför containerterminalen och lär dig mer om Gävle Hamns spännande historia. Perfekt dagsutflykt för både stora och små.

Gävle Hamn öppnar portarna på lördag

Pressmeddelande 5 september
Sjöfarten har satt prägel på Gävle sedan 1400-talet. Idag är dock hamnen stängd för besökare. En gång vartannat år får allmänheten chans att besöka Gävle Hamn. På lördag är det dags!

 

Världens första elväg invigd!

Den 22 juni deltog Gävle Hamn vid invigningen av världens första elväg på Sandbacka Park i Sandviken. Det gjorde också energiminister Ibrahim Baylan och infrastrukturminister Anna Johansson, liksom många andra aktörer från hela Sverige. Vi var också ett trettiotal utställare som alla har intresse av en elväg ända fram till Gävle Hamn i framtiden.
Läs mer

Fler än 5 000 flygbränsle-tåg från Gävle Hamn till Arlanda

Fram till 2006 gick flygbränslet med lastbil till Arlanda, vilket gav tung belastning både på miljön och på vägarna. Tack vare tåget direkt från Gävle Hamn till Brista utanför Arlanda har 136 000 lastbilar försvunnit från vägarna. Säkrare och mer hållbart för miljön!

Läs mer på GreenCargo.com