Nyhetsarkiv

Gävle Hamn kraftsamlar inom inpassering och trafikledning

Den första oktober tar en handplockad och helt nybildad grupp medarbetare på Gävle Hamn över driften av Hamntrafikkontoret och trafikledningen. Samtidigt övergår hamnen till kontinuerlig trafikledning, dygnet runt.

Välkommen till Gävle Hamn

Ett transportcentrum med konstant aktivitet...

Se filmen här

Miljöaspekten viktig för ökade godsvolymer mellan Dalarna och Gävle Hamn

– Dalarna är definitivt en viktig region för oss och vi är glada över att kunna bidra till renare transporter än alternativen, berättar Fredrik Svanbom, VD på Gävle Hamn.

Ny importterminal invigd!

Höstsolen sken och Irlands ambassadör slängde skumpa på väggen här igår. Vi är glada att välkomna en ny importterminal, ett nytt godsslag och nya samarbetspartners!

TACK FÖR SENAST!

Tack alla ni som kom och gjorde Hamnens Dag till en succé!
Vi från Gävle Hamn och våra samarbetspartners är mycket nöjda med dagen! Glada besökare, vackert väder, stora båtar och maskiner och goda bullar.

Stort tack till både alla er besökare och till våra samarbetspartners!

Gävle Hamn öppnar portarna på lördag

Pressmeddelande 5 september
Sjöfarten har satt prägel på Gävle sedan 1400-talet. Idag är dock hamnen stängd för besökare. En gång vartannat år får allmänheten chans att besöka Gävle Hamn. På lördag är det dags!

 

Utforska Gävle Hamn - Hamnens dag den 10/9

Kom till oss på Hamnens dag och utforska våra åtta stora terminaler, prova på att jobba som kranförare högt ovanför containerterminalen och lär dig mer om Gävle Hamns spännande historia. Perfekt dagsutflykt för både stora och små.